Masopust 2023

V sobotu 11.února se v Kejžlici konal masopust. Začínalo se v Novém Dvoře okolo 9. hodiny a v Kejžlici se pokračovalo až okolo 10. hodiny. Na začátku to vypadalo, že nadšenců v maskách bude málo, ale v průběhu cesty se lidé začali připojovat. Ve výsledku se průvodu zůčastnilo přes 30 masek a každá byla něčím originální. Třeba například zde byla maska vězně, ten celou cestu táhl na noze železnou kouli, zmrzlinář s vozíkem plným občerstvení nebo třeba masopustní policie, která v průběhu průvodu zastavovala vozidla a vybírala drobné peněžní poplatky.

YELLOW HOCKEY GAMES

Opět po roce se Kejžličtí Sršni zúčastnili mezinárodního amatérského hokejového turnaje v Turnově (9.-11.9.2022). Krom Sršňů z Kejžlice jsme zde mohli vidět třeba tým z Finska, Švýcarska, Španělska, Francie nebo Skotska.
Turnaj byl velice náročný a proto byl rozdělen do třech dnů, ale Sršni, díky rozdělení zápasů, měli vše odehrané již v průběhu prvních dvou dnů. Třetí den se dohrávali zápasy mezi ostatními a odpoledne hráli mezi sebou první čtyři družstva. Bohužel Sršni skončili na pátem místě a tak si už nezahráli.

Sršni Kejžlice