Rekordy



Historický okamžik v NBA! LeBron James ve věku 38 let překonal největší z rekordů NBA




Kdo je nejbohatším basketbalistou v historii? LeBron James. A kdo je nejlepší? Tam se točí kolem Michaela Jordana, ale dosud byl považován za lepšího. Nicméně nyní má "King James" další úžasný rekord - nejvyšší počet nastřílených bodů...


Kareem Abdul-Jabbar, ikona NBA, který ovládal nejlepší ligu světa od 60. do 80. let, byl překonán LeBronem Jamesem. Jeho neuvěřitelné číslo je 38 387 bodů. Rekord LeBron překonal na konci třetí čtvrtiny utkání jeho týmu LA Lakers proti Oklahoma City Thunder. Zásahem ze střední vzdálenosti získal 36. bod v zápase, což byl požadovaný počet bodů pro překonání rekordu.



LeBron James - rekord





Jedinečný Wilt Chamberlain nasypal před 50ti lety neuvěřitelných 100 bodů!




Nezopakovatelný rekord. Výkon obklopený legendami. Ohnivá střelecká exhibice, která proměnila černošské basketbalisty v hvězdy místo pouhých atrakcí na veletrhu. Je přesně 50 let od chvíle, kdy legendární Wilt Chamberlain dosáhl ve hře NBA 100 bodů. Přečtěte si tento neobyčejný příběh, který se pravděpodobně již nikdy neopakuje.


"Jednoduchý, avšak geniální nápad." Harvey Pollack, který oslaví příští týden své 90. narozeniny, je opravdovým veteránem, který se pohybuje okolo NBA od jejího založení v roce 1946 a má bohaté zkušenosti s basketbalem. Přestože zažil snad všechno, jeho nejsilnější zážitek vyžadoval pouze tužku a papír. Požádal reportéra o prázdný list z jeho bloku, rychle na něj něco napsal a podal papír s úsměvem Wiltu Chamberlainovi. Na listu bylo číslo 100. "Od té večerní chvíle patří stovka navždy Wiltovi - a trochu také mně," vypráví dnes Pollack."



Wilt Chamberlain - rekord